http://www.hyplus.sk/kralik.php
http://www.scpv.sk/ziv/kral.pdf
Környékünk lakossága számára kevésbé ismert a házinyúl húsa, ezért elenyésző részét teszi ki a Csallóköz húsfogyasztásnak.
Márpedig a nyúlhúsnak nagyon kedvező az energia- és tápanyag-összetétele.
Energiatartalma alacsony, így ajánlott fogyni vágyóknak. Jelentős a fehérjetartalma és kedvező az aminosav-összetétele, ezért kiválóan alkalmas a fejlődésben lévő gyermekek, illetve sportolók számára. Alacsony zsír- és koleszterintartalma, optimális zsírsavösszetétele révén beilleszthető a szív- és érrendszeri betegek étrendjébe. Ideális várandós kismamák, illetve vérszegény betegek számára, mivel a többi húshoz hasonlóan jelentős forrása a B-vitamin-csoport tagjainak, így a B12-vitaminnak, valamint kiváló vasforrás. Könnyen emészthető, allergizáló hatása nem ismert.
Laboratóriumi vizsgálatok alapján a házinyúl húsa ajánlható az egészséges étrend részeként. Nem szabad azonban megfeledkeznünk az ételkészítés módjáról sem. Mértékletesen sózva, megfelelő fűszerekkel (pl.: tárkonnyal, rozmaringgal, fokhagymával) és zöldségekkel, főzve, kevés olajon párolva, zsírszegényen sütve ízletes és egészséges ételek alapja.
Az én nyúltenyészetem EGÉSZSÉGES tenyészet. Ezt az állapotot orvosságok használata nélkül, a betegségek megelőzésével, tiszta környezettel és a tenyésztési technológiával tudom elérni. Nálam minden pecsenyenyúl mája szép, tiszta, egészséges – ez igazolja tenyésztési módszerem helyességét. Megjegyzem: nem véletlen, hogy a Tescoban máj nélkül kínálják a nyúlhúst.
Most három anyanyúl és két baknyúl képezi a törzsállományomat. Szerény tenyészetemet talán még két anyanyúllal tudnám bővíteni.
Most 5-6 darab pecsenyenyulat tudok kínálni 2,7 kg –os élősúllyal, amit levágva (hús fej nélkül májjal) 6,00 €/ kg –ért adok el. Így ez darabonként 9,00 – 9,70 € -t jelent.
További kínálatom:
Március 3-án 3 darab,
Március 8-án 9 db,
Április 2-án 11 db és Május 25-én 15 db.
Pálinkás Libor, Akácfa u. 541
Tel.: 0905 269 618